Zorin OS 6 - Linux for Windows-brukere

Skal gjøre det ekstra enkelt å konvertere.

Zorin OS gir deg den klassiske Windows-følelsen som du kjenner fra Windows 7. Men i motsetning til Windows er Zorin gratis. Det er også det aller meste av programvaren.
Zorin OS gir deg den klassiske Windows-følelsen som du kjenner fra Windows 7. Men i motsetning til Windows er Zorin gratis. Det er også det aller meste av programvaren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den neste Windows-utgaven, Windows 8, lanseres 26. oktober, og introduserer et helt nytt grensesnitt som allerede har satt sinnene i kok hos mange brukere.

Her ser du noe av grunnen

De største skeptikerne vurderer andre alternativer, som MacOS og Linux. Sistnevnte kan installeres på helt vanlige PC-er, og kan for mange være et bra, og ikke minst gratis alternativ til Windows.

Nesten likt

Zorin OS er et relativt ferskt tilskudd til Linux-familien, med et grensesnitt som er nesten identisk med Windows 7. Hensikten er selvfølgelig å gjøre det enklere for Windows-brukere å ta steget over i Linux-verdenen:

Grensesnittet i Zorin OS 6 er svært likt Windows 7

Utviklerne mener dessuten at Zorin OS både er sikrere og raskere enn "originalen".

Les også: Lag din egen Linux-minneplugg

Ubuntu i bunn

Operativsystemet er basert på Ubuntu, og en rekke programmer kommer forhåndsinstallert. Det samme gjelder kodeker og drivere som er nødvendig for å kunne spille av det meste av filmer og musikkformater. I tillegg er også Wine installert og konfigurert, slik at du kan kjøre en god del forskjellige Windows-programmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer