Zune software: En smakebit av neste Windows Media Player?

Microsoft Zune selges ikke i Norge, men programvaren er tilgjengelig for alle, heldigvis.

Publisert
Sist oppdatert

For uinnvidde kan vi avsløre at Zune er Microsofts, la oss si noe ufullendte svar på Apples iPod, en håndholdt mediespiller for musikk, bilder og video. Den store suksessen har imidlertid uteblitt, og spilleren er i skrivende stund ikke en gang tilgjengelig i Norge.

Programvaren som brukes sammen med spilleren for å synke mediebiblioteket mot PCen er derimot tilgjengelig for alle, og den heter ganske enkelt Zune software. Heldigvis er grensesnittet langt mer polert enn navnet, og tidligere denne uken forelå programvaren i versjon 3.0.

Vi har brukt programmet de siste dagene, og er svært forbauset over den lekre innpakningen og hvor enkelt det er å konfigurere og bruke.

Enklere og raskere

Funksjonaliteten avviker ikke i stor grad i forhold til Windows Media Player 11, men respons og brukeropplevelse er etter vår mening flere hakk bedre. Alt er tilgjengelig gjennom én og samme flate, og som en kollega har uttrykt det: Her slipper man å lete i skuffer og skap på et ukjent kjøkken. Det er bare å forsyne seg fra koldtbordet.

Zune software har imidlertid en funksjon som mangler i Windows Media Player. Klikker du på "Social" kan du utveksle informasjon om spilt musikk, sende meldinger og dele innhold på Zune-spillere med andre brukere via nettet. Men det kreves at du tegner en konto i Zune-butikken, noe vi ikke har testet så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer