ZyXEL PLA-5456: Nettverk via strømnettet

Sliter du med trådløsdekningen i huset? Da bør du ta en titt på dette alternativet.

FRUSTRERENDE: Trådløsnett som ikke rekker over hele boligen, er et vanlig problem hos mange. Da kan faktisk strømnettet være til hjelp, viser vår test. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FRUSTRERENDE: Trådløsnett som ikke rekker over hele boligen, er et vanlig problem hos mange. Da kan faktisk strømnettet være til hjelp, viser vår test. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nett er blitt omtrent like selvsagt som lys og varme i de fleste norske hjem.

Å miste kontakten med det trådløse nettet er som regel forbundet med stor frustrasjon, men er noe veldig mange av oss opplever fra tid til annen.

Årsaken kan selvsagt være uheldig plassering av den trådløse ruteren, men vel så ofte skyldes problemene godt isolerte, store boliger over flere etasjer, med dertil store avstander og mange hindre.

Her er alternativene dine

Å få det trådløse nettet til å rekke til hver krok av boligen kan bli en stor utfordring, og noen ganger en umulighet. Så hva gjør du da?

Å strekke TP-nettverkskabler er kanskje det aller beste hvis utstyret ditt støtter kablet nettverktstilgang og du ikke er redd for å bore i vegger og tak.

En snillere løsning, men sjelden like effektiv, er å benytte trådløse repeatere til å utvide det trådløse dekningsområdet. Du kan også benytte to rutere og strekke TP-kabel mellom dem, slik vi har skissert her.

Men det finnes enda en mulighet: Å benytte det kablede nettverket som allerede finnes i enhver bolig. Vi snakker selvfølgelig om strømnettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer