Backstopp stopper schwina

Redd for å miste laptopen?

Backstopp stopper schwina
Publisert

I en ideell verden ville det vært slik at hvis laptopen din ble stjålet, begynte en timer på innsiden å tikke så snart den var ute av dine hender. To timer seinere detonerer den en intern sprengladning som eliminerer både laptopen og tjuvradden.

Backstopp er ikke like brutal, men den beskytter deg bra likevel.

Dobbelt bra.

Løsningen er utviklet av det britiske datajaktselskapet Virtuity, og for å vise at den virkelig stopper tyvene fra å lokalisere sensitiv informasjon på harddisken har de lagt til en ekstra "p" i "stop".

Backstopp er enkel i bruk, og består av en hardware- og en softwaredel. Alt du behøver gjøre er å definere en sikker sone der laptopen hører hjemme. Hvis noen flytter den ut av denne sonen vil Backstopp-programvaren aktiveres, og en selv-destrueringsbeskjed iverksettes.

Abonnér.

Brukeren bestemmer selv hvilke data som skal ødelegges for alltid idet den bærbare PCen er utenfor sikkerhetssonen, og det er også mulig å lokalisere laptopen i etterkant ved hjelp av et hvilket som helst trådløssignal - inkludert Wlan.

Tjenesten er abonnementsbasert, og koster ti pund per måned.

Det er en billig penge for bedrifter som sitter på tonnevis av følsomme data (Forsvaret er sikkert i ferd med å trykke Legg i Handlekurven allerede), men kanskje ikke like verdifullt hvis alt du har liggende på harddisken er sinte leserinnlegg til Aftenposten om "hvem er det egentlig som bestemmer i dette landet?!".

Kilde: T3

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer