Benken som ble boombox

Musikksamlingen din er ikke lenger en personlig greie.

Benken som ble boombox
Publisert

Liker du å gå tur i parken for å lytte til fuglekvitter og ellers bare nyte roen? I så fall bør du oppsøke parken nå mens du kan, for snart er det muligens slutt på stillheten.

En benk med innebygde høyttalere ble nylig vist fram på en urban messe i Amsterdam. Boombenk skal sørge for å spre musikksamlingen til den vanlige fotgjenger, med en styrke så kraftig at det vil dirre i buksene til de som skulle sitte på benken.

Trådløs musikk.

Boomboks fungerer ved hjelp av blåtann-teknologi. Slår denne benken om seg rundt om i verden, kan du altså se for deg at du kan kvitte deg med headsettet eller boomboxen som du ellers går rundt og sleper på.

I stedet kan du bruke mobiltelefonen som mp3-spiller, og idet nærmeste boombenk fanger opp blåtannsignalet – vil det som en gang var en personlig lytteaktivitet omgjøres til en fullt ut offentlig en.

Liv og røre.

Boombenk er altså en perfekt måte å vekke opp stemning for en gedigen utefest på, eller hvis du bare ønsker å markere terreng med din egen musikksmak.

At benken vil skape stemning i parken, er en ting. Men tenk for eksempel om boombenk tar plassen til alle de kjedelige benkene på busstoppene langs veiene – ingen vil lenger bry seg om bussen er litt forsinket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer