Biomega er sunt for deg

Sykkelen er derimot ikke så sunn for kleptomane.

Biomega er sunt for deg
Publisert

Biomega høres ut som navnet på, tja, en fiskeolje, og det er det faktisk også.

Det er også navnet på en dansk sykkelprodusent, som stadig vekk kommer opp med fiske, unnskyld, fikse sykkel-idéer. Biomega Boston er siste skudd på stammen.

To ting.

Sammen sko-, tøy og klokkeprodusenten Puma har de utviklet en sykkel som er ganske unik i forhold til sykkeltyverier. Det stjeles som kjent flere sykler i Norge i løpet av et år enn det finnes mygg ved fiskevann om sommeren, så at noen griper fatt i dette sett fra et sykkelsynspunkt, og ikke bare fra et lås- eller forsikringssynspunkt, er fint.

Som bildet over viser kan Boston brettes sammen når den ikke er i bruk (unntak gjøres for klovner og sirkusartister, som kan få lov til å forsøke å sykle i sammenslått tilstand).

Det er smart av to årsaker: For det første tar sykkelen nesten ikke plass hjemme eller på kontoret, og for det andre så er sykkellåsen integrert i ramma.

Kapp og fall.

Stålstanga som går fra kranken til gaffelen er nemlig også låsen, og hvis tyven forsøker å kappe over stanga med en tang, slik tyver ofte gjør med vanlige låser, er sykkelen ubrukelig.

Ikke bare ødelegger Boston hele tyveriet, den får også tyven til å se ut som en mislykka akrobat idet han forsøker å sykle bort fra åstedet når ramma knekker sammen.

Den BMX-inspirerte stilstudien har en pris i Danmark på rundt 7500 kroner, og selv om amøber fortsatt kan stikke av med både styret og setet, vil du forhåpentligvis slippe at de tar med seg hele sykkelen etter å ha fått et spontant innfall for å dekke inn narkotikagjeld.

Kilde: Red Ferret

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer