Blålys for Blaupunkt

GPS som ser ut som virkeligheten.

Blålys for Blaupunkt
Publisert

Bilnavigasjon har helt siden begynnelsen bestått av elektroniske kart tegnet opp med så enkle streker at fireåringens barnehagearbeider ser ut som en freske fra Michelangelo.

Blaupunkt har sett det alle ser: At terrenget ikke alltid likner på terrenget. Så hva gjør en da? En lar naturligvis terrenget bli kartet.

Videonavigasjon.

TravelPilot 500 og 700 revolusjonerer GPS-verden ved hjelp av relativt enkle, men likevel svært smarte og effektive grep. Et videokamera festet på enheten filmer det du ser fra din plass i førersetet, og så legges simpelthen rute- og kjøreinformasjonen på toppen av bildet - slik du kan se i videoen nederst i saken.

Det stopper ikke der. Ved hjelp av gjenkjenningsteknologi og det allerede nevnte videokameraet kan den nye Travelpilot-serien blant annet kjenne igjen trafikkskilt. Problemet med kartdata er som kjent at de ikke alltid er oppdatert, og fartsgrensene forandres på noen strekninger oftere enn du skifter fil når du ligger i kø på vei hjem fra jobb for å rekke pannekakemiddagen.

Litt å skilte med.

Denne gjenkjenningen gjør det blant annet mulig å, bokstavelig talt, se hva fartsgrensene til enhver tid er, slik du unngår fartsbøter fordi du slavisk følger fartsgrensene på GPSen og ikke de faktiske skiltene som står plantet i veikanten.

Som en bonus til slitne trafikanter har Blaupunkt også satt inn en digital TV-tuner i GPSene, riktignok av typen DVB-T som ikke gjør oss nordmenn noen tjenester, i tillegg til at du også kan surfe på nettet og sjekke epost ved hjelp av den innebygde programvaren når du befinner deg i områder med Wlan-dekning.

TravelPilot 500 og 700 lanseres i løpet av september, og vil få europeiske priser på et sted mellom 400 og 500 Euro, altså mellom 3200 og 4000 kroner.

Sjekk videoen under for å forstå hvorfor dette er så bra saker:

Kilde: Crave gadget blog

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer