Blålys for Blaupunkt

GPS som ser ut som virkeligheten.

Blålys for Blaupunkt
Publisert

Bilnavigasjon har helt siden begynnelsen bestått av elektroniske kart tegnet opp med så enkle streker at fireåringens barnehagearbeider ser ut som en freske fra Michelangelo.

Blaupunkt har sett det alle ser: At terrenget ikke alltid likner på terrenget. Så hva gjør en da? En lar naturligvis terrenget bli kartet.

Videonavigasjon.

TravelPilot 500 og 700 revolusjonerer GPS-verden ved hjelp av relativt enkle, men likevel svært smarte og effektive grep. Et videokamera festet på enheten filmer det du ser fra din plass i førersetet, og så legges simpelthen rute- og kjøreinformasjonen på toppen av bildet - slik du kan se i videoen nederst i saken.

Det stopper ikke der. Ved hjelp av gjenkjenningsteknologi og det allerede nevnte videokameraet kan den nye Travelpilot-serien blant annet kjenne igjen trafikkskilt. Problemet med kartdata er som kjent at de ikke alltid er oppdatert, og fartsgrensene forandres på noen strekninger oftere enn du skifter fil når du ligger i kø på vei hjem fra jobb for å rekke pannekakemiddagen.

Litt å skilte med.

Denne gjenkjenningen gjør det blant annet mulig å, bokstavelig talt, se hva fartsgrensene til enhver tid er, slik du unngår fartsbøter fordi du slavisk følger fartsgrensene på GPSen og ikke de faktiske skiltene som står plantet i veikanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer