Bose QuietComfort 15: Ny toppmodell

Endelig kommer oppfølgeren.

Bose QuietComfort 15: Ny toppmodell
Publisert

Enten du reiser mye som privatperson eller på jobbturer: Har du først vent deg til å bruke støydempende hodetelefoner er det svært vanskelig å klare seg uten.

Med en gang du slår på hodetelefonene forsvinner du nemlig inn i den egen verden av fred og harmoni, og slipper dermed unna ungeskrik, sure medpassasjerer og den irriterende støyen fra flyet, toget eller trafikken generelt.

Aktiv støydemping best

Det er mange måter å dempe støyen på, og det vanligste tidligere var såkalte passive hodetelefoner, som kort fortalt omsluttet ørene dine så godt at de reduserer støy.

Spør du oss er imidlertid hodetelefonene med aktiv støydemping langt å foretrekke.

Vi har testet flere av alternativene, blant annet fra Monster: Beats by Dr Dre og Philips, men undertegnedes favoritt når det gjelder støydemping er fortsatt Bose QuietComfort 3 som vi testet allerede i 2006.

Og nå, tre år senere er altså endelig Bose klar med en oppfølger.

QuietComfort 15

skal i følge selskapets egenreklame være deres beste modell så langt. Akkurat det kan vi ikke gå god for før vi har testet dem selv, men på papiret ser det i hvert fall lovende ut:

Qc15 tar over for QC2 som i følge leser Joachim ser "akkurat lik ut og også hadde AAA-batterier" - takk for det:-)

Nå er det nemlig to mikrofoner som står bak den aktive støydempingen. Den ene står på utsiden av hodetelefonene og overvåker lydbildet, og dataene her blir så samkjørt med mikrofonen som er plassert på innsiden mot øret.

Ut i fra bildene er det også lett å se at selve hodetelefonene er fysisk større enn på QuietComfort 3, også dette er med på å luke bort uønsket støy, enten du nå vil ha det stillest mulig - eller nyte musikken din i ro og mak.

Det er også verdt å merke seg at nr 15 drives av et vanlig AAA-batteri (oppgitt brukstid er 35 timer), i motsetning til de oppladbare som fulgte med på QuietComfort 3.

Veiledende pris er satt til 3.000 kroner, noe som plasserer dem i øvre prissjikt. Dette er likevel 500 kroner mindre enn hva QuietComfort 3 kostet da de kom i 2006.

Vi har allerede bedt om et testeksemplar, så følg med for test!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer