Canon vil overta HD-markedet

For å kuppe markedet for HD-video satser Canon for fullt på flash-minne og tape.

Canon vil overta HD-markedet
Publisert

Fram til idag har Canons eneste HD-videokameraer vært de DV-baserte modellene HV10 og HV20. Men nå har Canon tydeligvis kastet finhanskene, for denne våren slipper de like godt tre helt nye modeller.

Flash er framtiden.

Canon legger ikke skjul på at de ser på flash-minne som framtidens format, og i april kommer de to første modellene HF10 og HF100 som begge kan ta opp i full HD (AVCHD-format som vil si 1920/1080i-oppløsning).

Forskjellen på de to er at HF10 har innebygget flashminne på 16 GB og minnekortinngang, mens du på HF100 er nødt til å ta opp rett på minnebrikken.

Canon HF10 skal ha en veiledende pris på 11.200 ved salgsstart i april 2008, mens HF100 antas å starte på 9.500, og med så liten prisforskjell ville i hvert fall undertegnede gått for HF10.

NB: Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av kameraene.

Så hvorfor flashminne? I likhet med harddiskkameraene får du plass til mer opptak i høyere kvalitet enn du får på plate eller DV-kassett, og sammenlignet med rene harddisk-modeller tåler også flashminnet mer siden det ikke har noen bevegelige deler. En annen fordel i følge Canon er at flashminne trekker mindre strøm enn harddisk-utgavene.

Som vanlig med AVCHD-formatet kan du altså brenne opptakene dine på vanlige DVDer og spille dem av på Blu-ray-spillere.

Minifakta: 12 X optisk zoom og bildestabilisator, 3,1 MP-kamera.

NB: Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av kameraene.

HV30.

For deg som fortsatt sverger til tape er ikke mini-DVen helt død enda. HV30 er etterfølgeren til storsuksessen HV20 fra i fjor, og skal nå være enda enklere å bruke.

Minifakta: 2,7-tommers LCD-skjerm, som nå kan vris 135 grader. Progressivt opptak med 25 bilder i sekundet, HDMI-utgang, 10 X optisk zoom og bildestabilisator.

Veiledende pris ved salgsstart i februar er 8.800 kroner.

Kilde: Canon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer