Cyber Tyre er alltid litt foran

Pirelli står bak en oppsiktsvekkende dekkoperasjon.

Cyber Tyre er alltid litt foran
Publisert

Spark i et bildekk, og du kan være sikker på at det ikke sparker tilbake. Bildekk er en tilbakelent gjeng, en slags gandhi i gummi. Nå blir de endelig litt mer aktive, og det kan godt være de tar igjen neste gang du prøver deg.

Pirellis Cyber Tyre har et nesten pinlig gammeldags navn - å sette "cyber" først i et produktnavn er utrolig nok enda mindre originalt enn å gjøre det samme med en liten "i" -, men godt gjemt i gummien finner du avansert teknologi for enkle bilførere.

Chipping.

En knøttliten mikroprosessor har forandret bildekket til en oppegående samarbeidspartner, og idéen er at chipen skal identifisere forholdene rundt seg og videreformidle det til resten av bilen.

Cyber Tyre er i prinsippet en monitor som holder oversikten over alt fra dekket selv (er jeg slitt nå? klarer jeg denne svingen uten at farten må reduseres?) og omgivelsene det befinner seg i (er det is på bakken? hvor varm er asfalten?), til å simpelthen identifisere hvilket veidekke det kjører på.

Dypdykk.

Ettersom dette er et såkalt Run Flat-dekk, det vil si dekk som gjør at du ikke kjører på felgen hvis du punktere, vil Cyber Tyre også kunne fortelle deg hvor langt du kan fortsette å kjøre hvis uhellet først er ute. Mønsterdybden i dekket overvåkes også, sammen med lufttrykket, slik at du vil få beskjed før du blir lovbryter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer