Denne sykkelen kan redde liv

Hvert pedaltråkk renser drikkevann.

Denne sykkelen kan redde liv
Publisert

Alle snakker om finanskrisa, men ingen snakker om vannkrisa. Du visste kanskje ikke at det finnes 1,1 milliard mennesker uten tilstrekkelig tilgang på vann der ute?

Vel. Det var i så fall dagens vekker. Mens bankkontoer tørker inn i Vesten, tørker mennesker inn i den tredje verden. Det hele er ganske tragisk, og akkurat derfor ble vi veldig glade da vi hørte om vannsykkelen. Den kan redde liv!

Sporty vannrens.

The vehicle Aquaduct er sykkelen som både transporterer, filtrerer og lagrer vannet på en og samme tid.

Det skitne vannet helles i beholderen på baksiden av sykkelen, og når du begynner å trå, vil vannet kjøres gjennom et vannfilter og transporteres over i en vannbeholder foran. Resultatet er friskt og drikkeklart vann.

Mye enklere.

Sykkelen ble vist fram på en messe i Cape Town i forrige måned. Ideen er at den skal hjelpe folk i fattige strøk, som hver dag må gå en stadig lengre strekning for å hente vann.

Sykkelen skal gjøre transporten lettere, i tillegg til å rense skittent vann som ofte tar livet av mange mennesker.

Foreløpig er sykkelen bare en protoutgave, men målet er å få den masseprodusert og sendt dit behovet for vann er størst.

Ideen er god. Men fortsatt gjenstår det vel en liten, men vesentlig utfordring, nemlig finansieringen.

Kilde: ideo.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer