Ditt første pengespill

Og hvis du klarer å overse den tyske pornofilmmusikken vil du elske det fortsatt.

Ditt første pengespill
Publisert

Husker du spillet som sto på enhver bensinstasjon, kafè og samfunnshus da du var liten? Jepp, like sikkert som at enhver offentlig bygning hadde toalett, så hadde det også et kronespill til glede for mange og forargelse for «noen».

Og som du sikkert har fått med deg, det var «noen» som vant til slutt. Det nærmeste du kommer kronespill i dagens Norge er altså ved å trykke her.

Pengemaskin.

Det var ikke så farlig med pengespill før, de fleste av oss trodde jo oppriktig talt at alle kronene gikk til veldedige formål.

I følge denne wikipedia-artikkelen kom de første kronespillene til Norge i 1937 og allerede da var det Røde Kors som trakk i trådene. Ikke så rart kanskje, de hadde vel begynt å se hvilken utømmelig pengemaskin dette var. Og ganske riktig: I 1990 hadde Røde Kors og et annet redningsselskap en samlet bruttoinntekt på rundt 194 millioner kroner på kronesautomatene alene. Det er faktisk så uanstendig mye at det egentlig er rart at myndighetene ikke tok affære lenge før.

1. juli 2007 var imidlertid moroa over: Da ble det nedlagt forbud mot bruk av landets 15.000 spilleautomater.

Men fortvil ikke; for dette kronespillet på nettet er både helt gratis og helt lovlig.

Bare et tips: Skru av lyden...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer