En bulldoser til bilrutene

Lar isen få gjennomgå, slik at du kan komme deg inn i bilen.

En bulldoser til bilrutene
Publisert

Isskraper får endelig ta del i den teknologiske revolusjonen, og snart kan vi alle pakke sammen trefjølene og de sammenteipte ispinnene som hver dag gir oss flis i fingeren og redusert hjernekapasitet. Kanskje.

Vi har tidligere skrevet om kongen av vinteren, men det spørs om ikke varmeskrapa må abdisere for Ice Dozer.

Tanngard.

Den har altså ingen varmeelementer, men benytter seg av patentert teknologi som produsenten hevder kan redusere tiden det tar å knuse renske en frossen rute med mellom femti og sytti prosent.

I minus femten grader er dét omtrent like lenge som en hel barndom.

Den nesten 18 centimeter brede skrapa har tenner i fronten, og er dessuten laget slik at den former seg etter rutene.

Tre-i-ett.

Viktigst av alt er likevel de tre bladene, som er ment å dekke de fleste iskriser en bileier kommer borti. Et glatt blad fjerner frostlaget, tannbladet brukes til å sprekke opp isen, mens et røffere, "karbid-aktig" tannblad tar seg av virkelig tung, vanskelig is.

Det er av bildet over ikke umiddelbart enkelt å se hvordan den fungerer, men sjekk videoen hos produsenten, Innovation Factory, så forstår du enklere hva Ice Dozer gjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer