En Fiat 500 med hjerne

Microsoft Auto gir Fiat 500 Blu in me & Eco-drive.

En Fiat 500 med hjerne
Publisert

Las Vegas, CES 2009: Du har helt sikkert lest testen av den sukkersøte og populære Fiat 500, men visste du at den populære bilen også kan utstyres med Blue in me og Eco-drive funksjoner? Ikke vi heller, men bedre sent enn aldri.

Hva får du?

Blue in me er kort og godt en utvidet blåtann-funksjon som lar deg prate i mobilen uten headsett. Alt er forøvrig stemmestyrt, så når du først har synket mobilen din med bilen (opp til fem ulike mobiler kan være tilknyttet) så sier du bare navnet på den kontakten du skal ringe til, og teknologien gjør resten.

Systemet skal også lese opp innkommende SMSer (på engelsk riktignok...). En egen USB-inngang i midtkonsollen lar deg også spille av MP3-låter (i MP3/WMA/WAV-format) du har på en minnepinne eller via MP3-spilleren din.

Det er imidlertid Eco-drive systemet som vil få fram smilet hos landets gjerrigknarker.

Kjør billigst mulig.

Eco-drive systemet gir deg nemlig full oversikt over ditt eget kjøremønster. Systemet starter med å logge kjøremønsteret ditt, hvor mye gass du gir, hvorvidt du ligger i feil gir, hvordan du bremser og ikke minst hvor fort du kjører. Målet er selvsagt hele tiden å få deg til å kjøre så økonomisk som mulig. Ut i fra dette vil systemet så gi deg anbefalinger når du er ute på tur, slik at du skal bli en langt mer miljøvennlig sjåfør. I følge Fiat antas det at gjennomsnittsbilisten vil kunne kutte CO2-utslippene sine med rundt 15% om rådene følges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer