Fra mini til mega

Speilrefleks-kameraene er inne i sin andre revolusjon.

Fra mini til mega
Publisert

Først ble speilrefleks-kameraene digitale, så bestemte noen seg for at fotografi er 2007. Både Nikon og Canon har kommet eller kommer med HD-klare speilreflekser i nærmeste framtid, og da er det plutselig mulig å skyte film med ekstremt høy kvalitet - ikke minst fordi du for eksempel kan bruke svindyr og svinbra optikk.

Men de nye HD-speilrefleksene er ikke nødvendigvis for amatører, noe Zacutos kjemperigg er et bevis på.

Skulderpute.

Zacuto DSLR Filmmaker Kit er laget for digitalkamera som Nikon D90 og Canon 5D Mark II, først og fremst for å gi filmfunksjonen den nødvendige stabiliteten og fleksibiliteten.

Med et slikt sett kan digitalkameraet blant annet hvile på skulderen mens du filmer, og det er også mulig å montere en liten monitor på rigget slik at du kan se hva du filmer uten å myse inn i en optisk søker eller en liten kameraskjerm.

En motvekt bakerst sørger for at du ikke blir framtung, mens armene med tilleggsutstyr enkelt kan justeres både i høyden og sidelengs.

Koster penger.

Filmmaker-stativet kan konfigureres i større og mindre grad, men de vil uansett koste deg dyrt. Du må ut med rundt 2500 dollar (cirka 17 000 kroner) for et oppsett av typen du ser på bildet over og på bildene til venstre, men det medfører at du i teorien vil være i stand til å lage en HD-film som ser like fantastisk ut som denne.

Reverie ble laget av Vincent LaForet ved hjelp av Canons 5D Mark II speilrefleks og en rekke forskjellige tunge og dyre objektiver, og er altså skutt i full HD.

Det er det lett å se.

Kilde: Boing Boing Gadgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer