Hack bilen din

Det skjer mye under panseret som du ikke vet om.

Hack bilen din
Publisert

Du har akkurat brettet bilen vakkert rundt en lyktestolpe. Du kunne blitt japansk kretsmester i metall-origami. Du vet pappa vil ty til husarrest igjen, selv om du er 26 år og bor sammen med dama i en helt annen del av byen. Det er jo tross alt hans bil.

Hvordan vet pappa at du holdt 140 kilometer i timen, og ikke, som du sa, 40, og, som du fortsatte, at du krasjet fordi en rev løp ut i veien, og en dreper simpelthen ikke rever, ikke tale om? Fordi far hadde plassert Car Chip Pro i bilen.

Enkel installasjon.

Den diskret brikken plasseres i den såkalte OBDII-sokkelen, som ofte er lokalisert mellom rattet og pedalene. Slike koblinger er veldig vanlig på alle biler produsert etter 1996, og lar deg tappe bilen for informasjon du vanligvis ikke har tilgang til.

Tar du ut Car Chip Pro og plugger den i PCen via USB-porten, kan du laste ned en uhorvelig mengde data som sier noe om hvordan bilen har blitt brukt - for eksempel hvis det ikke var du som kjørte bilen, men kona sønnen hamsteren noen andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer