Hack bilen din

Det skjer mye under panseret som du ikke vet om.

Hack bilen din
Publisert

Du har akkurat brettet bilen vakkert rundt en lyktestolpe. Du kunne blitt japansk kretsmester i metall-origami. Du vet pappa vil ty til husarrest igjen, selv om du er 26 år og bor sammen med dama i en helt annen del av byen. Det er jo tross alt hans bil.

Hvordan vet pappa at du holdt 140 kilometer i timen, og ikke, som du sa, 40, og, som du fortsatte, at du krasjet fordi en rev løp ut i veien, og en dreper simpelthen ikke rever, ikke tale om? Fordi far hadde plassert Car Chip Pro i bilen.

Enkel installasjon.

Den diskret brikken plasseres i den såkalte OBDII-sokkelen, som ofte er lokalisert mellom rattet og pedalene. Slike koblinger er veldig vanlig på alle biler produsert etter 1996, og lar deg tappe bilen for informasjon du vanligvis ikke har tilgang til.

Tar du ut Car Chip Pro og plugger den i PCen via USB-porten, kan du laste ned en uhorvelig mengde data som sier noe om hvordan bilen har blitt brukt - for eksempel hvis det ikke var du som kjørte bilen, men kona sønnen hamsteren noen andre.

Sjekkliste.

Car Chip logger bil-dataene så fort du starter bilen, og du kan blant annet:

 • lagre 300 timer data (hvor de nyeste dataene skriver over de gamle)
 • se fullstendige detaljer om kjøreturen, inkludert tilbakelagt avstand, fart og tid/dato
 • logge inntil fire av 23 parameter fra motoren
 • sjekke om bilen har vært utsatt for ekstrem nedbremsing eller akselerasjon (det er her sønnen din kommer inn i bildet)
 • tildele kjøreturen status som for eksempel jobbkjøring, pendling eller privattur
 • måle bensinforbruket
 • få et anslag over de giftige utslippene fra bilen.
 • Krasj-kurs.

  Den smarte chipen har også en automatisk loggfunksjon ved ulykker, der fartsdata for de siste 20 sekundene før det smalt lagres i internminnet.

  Du kan også sette egne grenseverdier for alt fra fart til akselerasjon og bremsing, verdier du kan sjekke i hvilken grad de ble overskredet etter å ha laste ned dataene til PCen.

  Programvare følger med, og den er kompatibel med alle Windows-versjoner siden 98SE.

  Prisen er 120 dollar (uten frakt og moms), eller rundt 720 kroner.

  Kilde: Thinkgeek

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer