Håndverkernes drømmebil

Bilen som gjør stressede håndverkere smartere.

Håndverkernes drømmebil
Publisert

Las Vegas, CES 2009: Jada, vi vet at håndverkere har en forkjærlighet for store pickuper og firehjulstrekkere, men det er altså ikke derfor de kommer til å like denne gule Forden.

Smarting

Ford Solutions har nemlig samarbeidet med Microsoft Auto for å gjøre denne bilen til den perfekte arbeidsplass. For det første får du en stor trykkfølsom LCD-monitor, som selvsagt inneholder langt mer enn standard GPS-en naboen skryter så fælt av.

På innsiden finner du nemlig en liten mini-PC, som lar deg surfe på nettet eller kommunisere med jobbdatamaskinen din via et vanlig sim-kort. I tillegg til å trykke på skjermen kan du også bruke et blåtann-tastatur for å sjekke statusen på arbeidsordrene eller hente inn nye jobboppdrag. Men det stopper ikke der.

Tool link

er nemlig et PC-program som logger alt du har med deg i bilen av verktøy. Og tankegangen er like enkel som den er genial: Du skal alltid få med deg alt verktøyet når oppdraget hos kunden er utført.

Se forøvrig video av testbilen med Tool link og verktøy fra Dewalt:

Det beste av alt er selvsagt at det er så enkelt å bruke. Alt du trenger å gjøre er nemlig å feste en liten ID-tagg på verktøyet, og så vil det bli registrert av sensorer som ligger i bagasjerommet (lasteplanet). Prøver du å kjøre avgårde uten at verktøylisten din er komplett vil du så bli varslet via en pipetone og en feilmelding i displayet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.