HD for viderekomne

Det er ikke meningen du skal filme konfirmasjonen med dette videokameraet.

HD for viderekomne
Publisert

Stavanger er faktisk mer enn ruinerte biskoper, et midt-på-treet fotballag med en veldig sint trener, og oljeselskaper med representasjonskontoer store som økonomien til et afrikansk land.

Mandag lanserte nemlig det stavangerbaserte firmaet Pixavi et HD-kamera som er så avansert, så solid og så dyrt at det på ingen måte er ment for hjemmehygge eller bryllup. Dette er for de store gutta og de store jentene.

Ikke for deg og meg

Xcaster 5000 beskrives som "verdens første mobile kommunikasjons-høydefinisjonskamera", og hvis du synes det høres ganske saklig ut, er det helt riktig.

Det skyldes at Pixavi først og fremst forholder seg til bedriftsmarkedet, selv om spesifikasjonene er gøyal lesning også for oss vanlig dødelige.

Les også: Nå kan du gjøre et DV-kupp!

Xcaster har blant annet trådløs nettforbindelse, i tillegg til mulighet for oppkobling via satelitt-link. Dermed kan brukeren enkelt kommunisere med kolleger som befinner seg i helt andre deler av landet eller verden, samtidig som HD-signalene kan brukes til alt fra feilsøking til utvikling og vedlikehold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer