Helt elektrisk

Unik Porsche for unike mennesker.

Helt elektrisk
Publisert

Finnes det miljøbevisste Porsche-eiere? Eller er de bare dekadente motorister som har tenkt å kjøre Carreraen inn i undergangen på sjette gir, fordi hvis en ikke kan kjøre Porsche kan det bare være det samme med alt? Vi velger å tro det siste, i det minste fram til vi mottar anonyme trusler fra porschister som tvinger oss til å forandre mening.

Denne Porschen løser uansett deler av problemet. Den er miljøbevisst enten eieren vil eller ikke.

Hva?!

Det er de tyske Porsche-tunerne og redesignerne hos RUF Automobile som har kastet ut den tradisjonelle bensinmotoren, og erstattet den med - hold deg fast - batterier.

Riktig - dette er den første batteridrevne Porschen noensinne.

Ved hjelp av så mange som 96 litium-ion-batterier fra den amerikanske batteriprodusenten Calmotors, har RUF klart å få 911-modellen på bildet over til å yte 204 hestekrefter. Det betyr en sprinthastighet fra 0 til 100 på mindre enn sju sekunder - imponerende, men ikke på langt nær så imponerende som Tesla el-bilen - og en toppfart på nesten 260 km/t.

Svintung.

Både fronten og bagasjerommet er stappet fulle av batterier, som samlet veier hele 550 kilo. Det utgjør nesten en fjerdedel av totalvekta på 1910 kilo, godt i overkant av de rundt 1400 kiloene en vanlig 911 veier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer