Huskehjelm

Er dette hjelmen som skal knekke koden på Alzheimer-mysteriet?

Huskehjelm
Publisert

Den store skrekken for mange er å plutselig våkne opp til et blankt minne. Eller at det samme skulle skje med noen av våre nærmeste, for den saks skyld.

Alzheimer er en av de sykdommene det stadig forskes på, men som ingen helt vet hvordan de skal stå i mot. Men kan det hele være så enkelt at sykdommen kan helbredes ved hjelp av en hjelm?

Ble litt bedre.

En britisk lege har nylig skrudd sammen det han kaller en antidemens-hjelm. Hjelmen er forsøkt ut på den britiske bestselgerforfatteren Terry Pratchett, som lider av Alzheimer, og forfatteren skal ha merket litt bedring.

Pratchett skal ha brukt hjelmen ti minutter hver dag over en periode på tre måneder. Resultatet skal ikke ha vært betydelig merkbart, men han hadde heller ikke blitt noe verre.

Infrarødt lys.

Hjelmen sørger for å stimulere hjernen ved å pulsere infrarødt lys inn i hjernecellene. Pulseringen skal dermed tvinge ødelagte hjerneceller til å reparere seg selv.

Den britiske legen bak hjelmen, Dr Gordon Dougal, har stor tro på at hjelmen kan reversere symptomer på demens, slik som hukommelsestap og frykt, i løpet av bare fire uker, og eksperter har beskrevet hjelmen som ”potentially life-changing”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer