Hybridbil for nevedyktige

Skal du ha noe gjort, kan du gjøre det selv.

Hybridbil for nevedyktige
Publisert

Hybridbilene har fortsatt til gode å ta av hva salg angår (nei, rånegutt, Volvoen din med elektrisk høygaffel foran er ikke en hybridbil), og det spørs om denne kommer til å gjøre underverker for salget.

Du må nemlig bygge den selv.

Styggpen?

Det er bare én av mange ting som gjør XR-3 Hybrid fra Robert Q Riley Enterprises spesiell. En av de andre tingene er utseendet.

Det minner ikke så rent lite om Seinfeld-episoden der Seinfelden sjøl dater en dame som i ene øyeblikket er svært attraktiv, før lyssettingen i rommet i neste scene gjør henne stygg som en ulykke med en elektrisk drill.

Enhjulish.

Halepartiet på XR-3 kjører forøvrig solo - bokstavelig talt. Ett enkelt bakhjul er alt produsenten har fått plass til, noe som gir bilen et umiskjennelig motorsykkelpreg for de som ligger bak deg.

Bilen har både el-motor og dieselmotor, men det er bare framhjulene som nyter godt av kreftene fra sistnevnte. Dieselmotoren er dessuten hentet fra en traktor, men skal likevel kunne kjøre godt over fem mil per liter. Kombinerer du med den elektriske motoren underveis loves det hele 8.5 mil per liter.

Rekkevidden på bare strøm er nesten 65 kilometer.

Prisjippo.

Prisene er like fleksible som de to motorene. Du kan for eksempel betale 25 000 dollar (drøye 140 000 kroner) for alle delene som er brukt i prototypen over, og så må du altså sette sammen gliset/ikke-gliset selv.

Du kan også bytte ut litium-ion-batteriet med et syrebasert eksemplar, da sparer du i så fall over 30 000 kroner. En versjon utelukkende basert på diesel er også tilgjengelig for i overkant av 50 000 kroner.

Betaler du fillesummen på 1200 kroner får du også med en "Deluxe Plans Package". Den er laget for de som ikke begynner å gråte når de ser et instruksjonshefte fra Ikea, og består av alt fra manualer til modeller til tegneark og instruksjons-DVD. Denne pakken kan du enten bruke til å skru sammen en XR-3 helt fra bunn, eller du kan bruke den til å sette inn el-motoren fra XR-3 i din egen bil.

Se, der har du et prosjekt som hele familien garantert vil bli begeistret for.

Kilde: Crave Cnet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer