Ikke for idioter

Alarmen som krever høy IQ.

Ikke for idioter
Publisert

Hvis noen vekker deg om morgenen og spør om du vil delta i en frokostrunde med Trivial Pursuit, vil du mest sannsynlig takke pent nei.

Det er med hodet som med andre deler av kroppen: Det trenger å varmes opp før det er i sitt rette S. Mest sannsynlig har du evig nok med å fordele riktig antall skjeer i kaffetrakteren, finne to av samme par sko osv.

Men akkurat det bryr denne vekkerklokka, satt sammen av selveste Mensa-klubben i England, seg lite om.

Hjernetrim.

Vekkerklokka er utstyrt med en intens alarm med en slags dobbel funksjon: På den ene siden vekke deg, på den andre siden som et alarmerende nødskrik om at du trenger å trimme hjernekapasiteten.

For skal du kvele alarmen blir du nødt til å huske og gjenta en tilfeldig sekvens av fargede lys ...

Hvis du ikke lykkes, eller er for treg, vil alarmen bare forsette, mer og mer intenst – helt til du eventuelt finner fram verktøykista, gyver løs med en solid hammer og lar innmaten hagle mot veggen.

Noe å gi i gave til en sjef du ikke liker, kanskje? Et dårlig tegn hvis han får dårligere og dårligere hørsel i så fall …

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer