Lysende trafikklys

Var Australia inne på noe veldig lurt?

Lysende trafikklys
Publisert

Jada, jada, Australia er i dag bare kenguruer, koalabjørner, surfere, såpeskuespillerinner og et operahus i Sydney, men de har faktisk fått til ting der borte før i tida.

Dette trafikklyset, for eksempel.

Pen pakke.

Designet er nå én ting. Det ser fantastisk ut. Enda bedre blir det når funksjonaliteten følger opp, og til og med høyner oddsene.

Trafikklyset fungerer nærmest som en tidtaker, og viser hvor lang tid hvert lys blir stående. Dermed unngår du å rive ut de få hårtustene du har igjen fordi du ikke aner nøyaktig hvor lenge det fordømte møkkalyset blir stående på rødt.

Retro.

Det analoge lyset ble brukt i Australia fra 1940 til godt oppi 1970-åra, og selv om det medfører opplagte problemer i en moderne trafikkhverdag med sine krav til fleksibilitet og, ikke minst, forkjørsrett for kollektivtrafikken, kan en ikke krangle med tanken bak.

Eller utseendet foran.

Hvis noen fra Statens Vegvesen leser dette håper vi de installererer digitale timere i dagens lys før Dovre faller. Moderne mennesker hater å leve i uvitenhet, i det minste så lenge uvitenheten dreier seg om trafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer