Neida, den spiser ikke barnet

Denne barnevogna ser kanskje sulten ut, men slapp av.

Neida, den spiser ikke barnet
Publisert

Å slå sammen en barnevogn slik at den får plass i bagasjerommet på din nye knøttlille Toyota Aygo er omtrent like behagelig som å slå kneskåla på glasskanten av stuebordet - tre ganger på rad.

En amerikansk barnevognprodusent med det svært lite politisk korrekte navnet - for fedre - 4moms har presentert barnevogna som gjør det så enkelt å pakke den sammen at hvis du skulle mislykkes, har du herved mistet lisensen til å reprodusere deg selv.

Bretteknust.

Vogna heter Origami, etter den japanske papirbrettekunsten med samme navn, og det er altså ikke tilfeldig. Den automatiske foldemekanismen aktiveres med et knappetrykk på håndtaket, og hvis du nå ser for deg grusomme scener med en stresset far eller mor som glemmer å fjerne barnet før de trykker på knappen (tro meg - det kunne skjedd), så skal det ikke være mulig å begå den tabben.

Origami har innebygget sikkerhetsmekanisme som hindrer uønsket sammenklapping, sannsynligvis først og fremst fordi en slik tabbe fra produsentens side ville ført til det største erstatningssøksmålet i amerikansk rettshistorie, men forhåpentligvis også for å beskytte barnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.