Nesten Formel 1 på tre hjul

Første i sitt slag - og for alt vi vet også den siste.

Nesten Formel 1 på tre hjul
Publisert

Det er enkelt å sette rekorder. Legg på mange nok ord og du skal se at du blir unik.

Dette er "verdens mest avanserte trehjuls-velomobil". Ser du hva de gjorde der? Visste du at det i det hele tatt var noe som het velomobil?

Flere bokstaver.

Velocipeden er samtidig også en såkalt HPV, eller en human powered vehicle om du vil, som simpelthen betyr at den som kjører den bruker beina eller andre lemmer for å få den til å gå framover.

Den har fått et ultralett, helsveiset karosseri laget av karbonfiber, samme materiale som finnes i de raskeste Formel 1-bilene. Betyr det at du kan delta i neste års Grand Prix? Eh, nei.

Lettvekter.

Trehjuls-cruiseren skal til tross for vekta på 27.2 kilo fortsatt være like sterk og solid som en vanlig personbil. Den har uavhengig fjæresystem, strømlinjeformet og luftmotstandsdyktig karosseri, støtdempere foran og dempemekanisme bak, og tilbakelent sete med justerbar avstand til pedalene for maksimal komfort.

Ettersom velomobilen ser ut som en liksombil, er den også utstyrt med front- og baklykter og blinklys. Lysene får strøm fra et oppladbart batteri.

Sykkelen kommer med "white glove delivery", som kan bety alt fra at det følger med en tjener med hvite hansker på kjøpet, til at du bare får med hanskene.

Prisen er nemlig hele 75 000 kroner, så det er ikke helt usannsynlig at en butler ligger i eska.

Kilde: Born Rich


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer