NetCom først i verden med 4G

TeliaSonera har nå startet arbeidet med utrulling av verdens første 4G-nett i Oslo.

NetCom først i verden med 4G
Publisert

Men hva betyr det egentlig? 4G er navnet på neste generasjons mobilnett, og lover deg ti ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens Turbo 3G-nett.

- Vi ønsker å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden, skryter NetComs administrerende direktør August Baumann i dagens pressemelding. Samtidig er det viktig for oss å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet, mens videre utrulling av 4G ligger frem i tid og avhenger av blant annet rammebetingelser og regulatorisk retning.

Lanseres i 2010

Det nye høyhastighetsnettet vil være tilgjengelig i Oslo neste år.

- For kundene våre betyr det at store datamengder vil kunne overføres raskere og enklere enn i dag, med langt større muligheter til kapasitetskrevende tjenester som film, TV og online spill, avslutter Baumann.

Men det betyr jo...

Kjappere nedlasting er for teknoglade mennesker som oss alltid en fordel, men det betyr også at du må kjøpe deg en ny mobil som takler 4G-hastigheten. Per dags dato er det nemlig svært få mobiler som takler standarden, men LG har i hvert fall vist fram et eksemplar som du kan se her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer