Nød lærer naken kvinne førstehjelp

Dette er ganske smarte saker.

Nød lærer naken kvinne førstehjelp
Publisert

Nå som det er obligatorisk med førstehjelpsskrin i bilen kunne det kanskje vært på sin plass å gjøre også et førstehjelpskurs like nødvendig. For, nei, å blåse mot munnen til ulykkesofferet med sugerør regnes ikke som førstehjelp.

Heldigvis finnes det noen som tenker på dem som ikke vet forskjell på munn-mot-munn og flørting.

Brysthjelp.

Én av organene som ofte trenger tung livredning er hjertet. Med denne smått geniale førstehjelpsplansjen fra designer Ryan Helps - det er hans egentlige etternavn - kan hvem som helst forstå hva som må gjøres.

Legg CPR-PAD over brystet på pasienten, og bruk brystvortene(!) til vedkommende som orienteringsveileder i henhold til Helps sirkler på høyre og venstre side. Jepp, det kan bli problemer hvis noen har vært litt ivrige hos plastikkirurgen, men du tar poenget.

Klikker.

Når den ligger riktig kan du begynne kompresjonen. Plastbrettet gir tilbakemelding i form av en klikkelyd når du bruker riktig trykk, mens på-lyset blinker i riktig kompresjonstempo.

Smart.

Dette er naturligvis en prototype, og det tar ofte tid før smarte prototyper kommer på markedet. Hvis navnet ditt begynner på "P" og slutter med "etter Stordalen" kan du kanskje sende noen slanter i retning Helps. Tid er liv, som det muligens heter i livredningsbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer