Opprørspolitiets monsterbiler

Du har grunn til å være nervøs, ja.

Opprørspolitiets monsterbiler
Publisert

Nå som Russland mer eller mindre ser ut som de er på vei mot et opplyst(?) enevelde, skulle en kanskje tro at studenter, kunstnere og andre tradisjonelt sett radikale grupperinger tok til gatene for å markere sin avsky.

Den dagen det eventuelt skjer, som kan være den dagen det blir kjent at Putin er en skeiv jøde med amerikansk pass, vil det russiske opprørspolitiet, også kjent som OMON, stå klar med sine "Avalanche"-forsvarsbiler fra bildet over.

Enda et bilde av en russisk "Avalanche"-bil. De karakteristiske vannkanonene er på plass på toppen av førerhuset, og med doble kanoner burde de kunne snu enhver varm sommerdag til et iskaldt mareritt.

Legg også merke til gitterne rundt vinduene til førerhuset, og den svært romslige plassen bak. Der skal naturligvis opprørspolitiet sitte mannsterke og vente på proteststormen.

Ukraina er ikke det mest stabile landet i Europa, og hvis situasjonen i for eksempel Kiev krever det vil ukrainsk opprørspoliti hente fram KRAZ AVC-30.

Den skiller seg ut fra de russiske "Avalanche"-bilene ved at de bare har en enkel vannkanon, men AVC-30 har til gjengjeld en solid støtfanger foran som ser ut til å kunne skyve bort alt fra gamle damer som har forvillet seg inn i protesttoget, til biler, sementfylte tønner og andre ting som brukes til å bygge blokader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer