Papirutgaven digitaliseres

Framtidens avisutgave er supertynn.

Papirutgaven digitaliseres
Publisert

Interessen for å digitalisere papiret er i medvind om dagen. Vi har sett konseptet bli til virkelighet allerede, kanskje mest kjent i form av den elektroniske boka fra Amazons Kindle.

Nå har e-bokutviklingen bladd en side videre, skjermen er blitt større, leservennligheten bedre og i tillegg er den blitt tynnere. Konseptet skal legge til rette for en helt ny type avislesing.

Større enn Kindle.

Skjermen på leseren, The Plastic Logic, skal være 2, 5 ganger større enn e-boka fra Amazon, kun 56 gram tyngre og bare en tredjedel av tykkelsen.

Den lette vekta skyldes bruk av plast- i stedet for glasskjerm. Dette skal også ha gjort leservennligheten bedre, da du slipper gjenskinn i samme grad som med glass.

God plass.

Den ultratynne boka skal også ha gode lagringsmuligheter, det skal altså ikke være noe problem å fylle den opp med flere hundre aviser.

Konseptet lukter i det hele tatt veldig miljøvennlig, ikke minst kan det spare oss for mange tunge løft mot søppelurnene.

Kanskje er det slik vi vil se framtidens avisabonnement? I en tynn, digital bok som er tynnere enn morgenutgaven til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer