Plagånd med pistolkamera

The Image Fulgurator vil både skremme og forundre.

Plagånd med pistolkamera
Publisert

Den Berlin-baserte kunstneren med det fantastisk velklingende navnet Julius von Bismarck har modifisert sitt gamle speilreflekskamera, og resultatet er oppsiktsvekkende:

For det første ser det ut som et skytevåpen på avstand, så for ditt eget velbefinnende bør du definitivt ikke dra fram dette på en amerikansk flyplass... Men det er ikke alt: Kameraet tar nemlig ikke egne bilder, i stedet legger det inn tekst og grafikk på bildene de rundt deg knipser.

Og det beste av alt: Det er faktisk ikke mulig å se teksten eller grafikkken som Julius projiserer inn på bildet ditt med det blotte øyet. Først når du framkaller bildet - eller bruker forhåndsvisningen på digitialkameraet ditt blir det altså synlig.

Uante muligheter.

Når de uvitende turistene framkaller bildene fra ferieturen sin kommer de altså til å lure fælt på hvorfor det var en logo eller en tekst for Bismarcks nettside på bildene. Litt irriterende for dem kanskje, men vi tipper at en samlet reklamebransje vil se uante muligheter for produktreklame her.

I videoen under (ca 2,18 ut i videoklippet) ser du hvordan det hele fungerer i praksis

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer