Radiostyrt og grisedyrt

Men du får det du betaler for - og vel så det.

Radiostyrt og grisedyrt
Publisert

Radiostyrte fly kan være vanskelig nok å kontrollere når de har inntatt lufta, men radiostyrte helikopter er virkelig en sak for seg selv.

De blir ikke mindre unike med Draganflyer X6, en av de mest oppsiktsvekkende radiostyrte gjenstandene vi har sett.

God oversikt.

X6 ser ut som noe som kunne svevet diskret over et boligstrøk i Bagdad, mens amerikanske tropper gjorde søk etter en tvilsom fyr med tvilsomme hensikter. Draganflyer ville nok ikke vært fremmed for å anvendes i krigssituasjoner, men produsenten har i utgangspunktet fredeligere hensikter i tankene for den 15 000 dollar dyre luftstrategen.

De vil helst at det skal brukes til luftfotografering, journalistikk(!), tomtesalg, veibygging, kraftlinjeinspeksjon, men hjemmesidene avslører at de naturligvis også flørter med politiet og, jada, militæret.

Påtakelig nok i disse overflodstider mener Draganfly Innovations også at RC-entusiaster skal kunne ha glede av farkosten, forutsatt at de kan bla opp de drøye 85 000 kronene.

Seks blader.

Det radiostyrte helikopteret skiller seg ut fra andre, tilsvarende helikopter på mange måter, men én av de mest synlige er rotorsystemet. Det har hele seks rotorbladet (og selv hvis ett av dem går i stykker vil X6 holde seg i lufta), montert parvis på enden av de tre armene på helikopterramma.

Draganflyer er med sine 91 x 85 centimeter og 1000 gram lite og lett nok til å fly innendørs hvis du skulle ønske det, og skal angivelig være så enkelt å sette i sammen og så enkelt å fly at en kan komme i gang løpet av få minutter.

Topphastigheten er 50 kilometer i timen, mens den laveste hastigheten er, eh, 0 km/t. Dette er tross alt et helikopter, og helikopter kan som kjent befinne seg i lufta samtidig som de står i ro.

GPS.

En innebygget GPS gjør det enkelt å sende det støysvake helikopteret til bestemte, geografiske koordinater, der X6 kan bli stående helt til du for eksempel sender det høyere eller lavere etter behov (veldig nyttig ved overvåkning av små områder).

Det spesielle helikopteret er svært fleksibelt i forhold til luftfotografering, og så lenge kameraet veier under et halvt kilo, som er løftekapasiteten til Draganflyer, kan du feste alt fra digitalkamera og HD-videokamera til infrarødt varmekamera og såkalt mikrovideokamera.

Stor kontroll.

Du har selvfølgelig full kontroll over kameraet fra fjernstyringen, eller den "håndholdte datastyrte kontrolleren" som produsenten kaller det. Et enkelt tastetrykk fyrer av utløseren. Den 2.8 tommer store trykkfølsomme skjermen gir også informasjon om alt fra temperatur i lufta, stigningshastighet og høyde, til GPS-data og batterikapasitet.

Ubegripelige mengder med X6-informasjon er tilgjengelig på Draganflyers hjemmesider, men uansett om du skal dit eller ikke, bør du koste på deg noen minutter av helikoptervideoen under.

Kilde: Boing Boing Gadgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer