Radiostyrt og grisedyrt

Men du får det du betaler for - og vel så det.

Radiostyrt og grisedyrt
Publisert

Radiostyrte fly kan være vanskelig nok å kontrollere når de har inntatt lufta, men radiostyrte helikopter er virkelig en sak for seg selv.

De blir ikke mindre unike med Draganflyer X6, en av de mest oppsiktsvekkende radiostyrte gjenstandene vi har sett.

God oversikt.

X6 ser ut som noe som kunne svevet diskret over et boligstrøk i Bagdad, mens amerikanske tropper gjorde søk etter en tvilsom fyr med tvilsomme hensikter. Draganflyer ville nok ikke vært fremmed for å anvendes i krigssituasjoner, men produsenten har i utgangspunktet fredeligere hensikter i tankene for den 15 000 dollar dyre luftstrategen.

De vil helst at det skal brukes til luftfotografering, journalistikk(!), tomtesalg, veibygging, kraftlinjeinspeksjon, men hjemmesidene avslører at de naturligvis også flørter med politiet og, jada, militæret.

Påtakelig nok i disse overflodstider mener Draganfly Innovations også at RC-entusiaster skal kunne ha glede av farkosten, forutsatt at de kan bla opp de drøye 85 000 kronene.

Seks blader.

Det radiostyrte helikopteret skiller seg ut fra andre, tilsvarende helikopter på mange måter, men én av de mest synlige er rotorsystemet. Det har hele seks rotorbladet (og selv hvis ett av dem går i stykker vil X6 holde seg i lufta), montert parvis på enden av de tre armene på helikopterramma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer