Samsung P150 og PL100 smiler til deg

Selvportrettmodus for hele familien.

Nødvendig med ekstra skjerm? Nei. Men morsomt og praktisk? Ja. Foto: Øyvind P
Nødvendig med ekstra skjerm? Nei. Men morsomt og praktisk? Ja. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

Samsung var først ute med å lansere digitalkameraer med dobbelskjerm, altså kameraer som har en ekstra skjerm på fronten ved sdien av kameralinsen.

Hele poenget er altså at det skal bli langt enklere å ta bilder av seg selv. Dette er altså ikke snakk om en teknologisk milepæl, men er nok likevel en funksjon mange kunne ha tenkt seg. Spesielt når de sitter og beskuer de sørgelige resultatene av festbildene de tok av seg selv kvelden før...

Årets modeller er smartere

I løpet av mars lanserer Samsung to nye modeller med denne løsningen, nemlig PL150 og PL100, og selvportrettfunksjonen har fått en oppgradering siden sist.

Fjorårets modell hadde nemlig kun portrettmodus for en person. Årets modell vil også få ansiktsgjenkjenning for to personer, ergo er det bare å håpe at automatikken klarer å fange dere begge fra deres beste side.

Forsidens bildeskjerm i farger er på 1,5 tommer og fungerer både for stillbilder og videoopptak.

For å gjøre det enda enklere å ta bilder av de minste i familien har også en barnemodus kommet på plass. Ekstraskjermen viser som standard en rekke klovnefigurer, i håp om at smilet skal bli bredest mulig, se video for eksempel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.