Smeller som en miltraljøse

JVC er fortsatt ikke ferdig med 80-tallet.

Smeller som en miltraljøse
Publisert

Boomboksene, eller ghettoblasterne om du vil, som dominerte 80-tallet hadde den bokstavelig talt store fordelen at de kunne blåse ut ørene både på frivillige og ufrivillige i umiddelbar nærhet med mye bass, sånn passe mye mellomtone, og ganske mye skingrende diskant.

Mange år seinerer lanserer JVC denne blasteren, som ser ut som en blanding av det amerikanske flyvåpenet og et overskuddslager av plast.

CD?!

HX-D77J utgjør det aller ypperste fra JVCs bærbare musikkboksserie. Den har blant annet CD-veksler med plass til fem disker (for de som fortsatt husker CDen) som også spiller DVDer, mulighet for tilkobling av mp3-spiller via en ekstrainngang i fronten, og en USB-port hvor du kan koble til PCen eller Macen for å bruke enheten som forvokste PC-høyttalere med tinnitus-potensiale.

Også i gamle dager var det ofte mulig å justere lyden med ymse lydforbedringskrimskrams, og JVC har ikke gjort noe unntak i 2008. Her finner du blant annet såkalt "Game mode", som angivelig forbedrer lyden når du spiller. JVC har skreddersydd modusen med forhåndsinnstillinger for rollespill, sportsspill og actionspill, og når du ikke spiller kan du stille inn boksen for film- eller musikkbruk gjennom diverse kvasi-surround-effekter.

Wattnisse.

Det mest spektakulære med denne boomboksen er ytelsen, som oppgis til pene 540 watt fordelt på to høyttalere og en subwoofer, og, ikke minst, høyttalerne på siden som ser ut som miltraljøser fra et kamphelikopter.

Ellers får du naturlig nok med video ut (kompositt, S-video og, viktigst av alt, komponent), optisk lydutgang og fjernkontroll.

Men først og fremst får du altså med et utseendet som er så over the top at det kunne vært pensum på designhøyskoler verden over.

Veiledende pris i USA er 300 dollar, eller nesten 1800 kroner.

Kilde: Red Ferret

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer