Tankpitstop er en bensinrobot

Slik har du aldri fylt bensin før.

Tankpitstop er en bensinrobot
Publisert

Er du lei av å stå ute i snøstorm, minusgrader og annet grisevær for å fylle bensin på bilen? I Nederland har forskere nylig avduket en robotarm som tar seg av hele bensinprosessen, uten at du trenger å løfte en finger.

Tankpitstop registrerer bilen når du triller inn på bensinstasjonen og stiller deg opp ved en bensinpumpe. Bilen sjekkes opp mot en database for at roboten skal vite hvilken type den er og hva den trenger av drivstoff.

Alt du trenger å gjøre er å lene deg tilbake i førersetet, eller tusle inn på stasjonen og kjøpe en matbit mens roboten automatisk åpner tanklokket og fyller drivstoff på bilen.

En rekke sensorer skal sørge for at alt går smertefritt og at bilen ikke ripes opp, men hvis bilen din er splitter ny tipper vi du vil følge nervøst med fra sidelinjen.

Foreløpig er det kun biler med tanklokk som kan åpnes uten nøkkel som kan benytte seg av Tankpitstop. I tillegg må selve biltypen være registrert for at roboten skal vite hvilke deler som er plassert hvor. Det kan nemlig fort gå galt om den rådyre lamborghinien din blir forvekslet med en gammel volvo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer