Teknologisk badetøy

Badedrakten som tørker før deg.

Publisert

Får du mark av vått badetøy? Er du en av dem som vrikker på deg tørre filler under et håndkle for å slippe klam solbading? Nå tar badedraktprodusentene i bruk avansert nanoteknologi for å løse disse problemene. Denne badedrakten skal faktisk være i stand til å tørke fortere enn du gjør!

Les også: Her er sommerens bademote

Tørker på sekunder

Produsenten av tekstilene Sun Dry Swim, lover at badetøyet skal tørke på sekunder. Vannet preller av overflaten, men tekstilene blir likevel våte når tøyet er senket i vann, eller når de blir vasket. Fibrene er preparert med en spesiell nanoteknologisk behandling, som gjør at vannet passerer stoffet uten å trenge inn i fibrene.

Les også: Solkrem som beskytter mot brennmaneter, og andre strandsikre tips

UV-beskyttelse

Og ikke nok med det: De lover også at bleking med dette blir historie. Behandlingen av fibrene gjør dem også motstandsdyktige mot UV-stråler, og en hyggelig bieffekt av dette, er at tekstilene dermed også beskytter huden mot UV-stråler tilsvarende faktor 50.

Tekstilene skal vaskes for hånd, ikke blekes, strykes eller renses. Ganske vanlige vaskeinstruksjoner for badetøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.