Tilbake til tilbake til fremtiden

Men DeLorean DMC-12 var ikke død. Den er bare litt dyrere.

Tilbake til tilbake til fremtiden
Publisert

Biler med dører som ser ut som vinger når de åpnes er tøft nok i seg selv, men når en gal professor setter seg bak rattet på en DeLorean DMC-12 sammen med åttitallets morsomste tenåring over 20 år, Michael J. Fox, da blir det magi. "Tilbake til framtiden" var filmen som ga oss tilbake troen på framtida, i den forstand at vi visste at de neste 117 minuttene kom til å bli fantastiske.

Noen av tenåringene som så De Loreanen rase mot klokketårnet kom aldri over dørvingene, men de skal vite at det utrolig nok fortsatt ikke er for seint å få tak i bilen - ikke brukt, men ny!

Gjenoppstandelse.

DeLorean Motor Company (DMC) ble nemlig heller ikke ferdig med 80-tallet, og gjenoppsto i fjor ved hjelp av forretningsmannen Stephen Wynns pengebinge. Nå selger og reparerer DMC både helt nye og brukte DMC-12-modeller fra sitt snekkerverksted og hovedkvarter i Texas, USA, etter å ha kjøpt opp hele det gamle varelageret fra forrige gang DeLorean var et forretningsforetak.

DMC-12, som opprinnelig ble produsert mellom 1981 og 1983, men aldri ble noen salgsuksess på grunn av bagateller som høy pris og veik motor, har i motsetning til de fleste moderne sportsbiler svært rette linjer, men DMC har likevel ikke latt seg friste til å forandre på bilens opprinnelige, ytre egenskaper.

Inflatert.

Prisen, derimot, har de absolutt ikke klart å holde fingrene sine unna. Basismodellen koster utrolige 57 500 dollar, og så kan du begynne å lesse på med ekstrautstyr til krampa tar deg, eventuelt at banken ringer og sier nok er nok.

Når det er sagt, så er originalprisen justert for inflasjon drøye 56 000 dollar, så slik sett betaler du omtrent det samme som for 26 år siden. Det hjelper kanskje ikke når en ser at en flunka ny 2009 Corvette kan kjøpes for langt lavere summer.

Også i Europa.

DMC produserer bilene på bestilling, og hvis du av uforståelige grunner skulle føle deg fristet til å bruke rundt millionen på å få et eks til Norge, finnes det også et europeisk DMC-kontor i Nederland som kanskje kan hjelpe deg med å bli kvitt pengene.

Voyeurer kan se bilene bli bygget live her.

Jeg synes forøvrig bilen er rimelig stygg. Hva synes du?

Kilde: Youtube og Wikipedia

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer