TomTom GPS i Renault Clio

Og de andre Renault-modellene følger etter.

Foto: Pressefoto - Renault
Foto: Pressefoto - Renault Vis mer
Publisert

Det var ingen hemmelighet at TomTom og Renault samarbeidet, men nå er det endelig litt mer fakta på bordet.

Det blir den nye Clio-modellen som får æren av å være den første Renaulten med den integrerte GPSen fra markedslederen TomTom, og deretter er det Megane-serien som står for tur, før resten av Renault-modellene følger etter.

Endelig akseptabel pris

Clio-modellene har aldri hatt integrert GPS før, så dette er altså helt nytt. Renault skryter også av at denne integrerte GPSen vil bli langt billigere enn de GPS-løsningene de har tilbudt tidligere.

Der har nemlig standardprisen på integrert GPS ligget mellom 1200 og 2000 Euro avhengig av modell, mens prisen på TomTom-utgaven vil ligge på 500 Euro (ingen norske priser foreløpig). En klar forbedring med andre ord.

Test av bil GPS-er får du her!

Fakta

GPSen skal være lett å oppdatere med nye kartdata, eventuelle endringer lastes bare ned fra nettet og du oppdaterer enheten via minneplugg-inngangen. Skjermen er på 5,8-tommer (14,7 cm), og har naturlivis TMC-funksjon (trafikk-meldinger), både 2D og 3D-kart, og fartskameravarsling. En ekstra sikkerhetsinnstilling (som vi antar kan slås av) er at skjermen vil begynne å blinke når du kjører over fartsgrensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.