Trett bak rattet?

Mercedes lanserer nytt system som skal forhindre at du sovner.

Trett bak rattet?
Publisert

Å begi seg ut på veiene bak rattet mens du er trøtt er en risikosport, og kan i verste fall sammenligenes med å kjøre med promille.

Øyenlokkene forvandles til to sandsekker, du forsøker å holde dem oppe, og du trodde kanskje du hadde kontroll helt til du plutselig våkner av at sidespeilet på bilen foran deg treffer deg med et smell. Skummelt.

En nødløsning kan selfølgelig være to fyrstikker. Men bilgiganten Mercedes har gått lenger enn dette.

Integrert system.

Med bakgrunn i at faktoren tretthet forårsaker mer enn 100.000 bilulykker og 1500 dødsfall årlig i USA, lanserer Mercedes nå et nytt sikkerhetssystem.

Det nye systemet er innstallert i Mercedes sine neste års E-klasse sedan-modeller – som vil bli vist fram på den internasjonale bilutstillingen i Detroit, North American International Auto Show.

Måler døsigheten.

Systemet er en slags konstant overvåking som ved hjelp av 70 integrerte sensorer, skal gi sjåføren umiddelbar tilbakemelding når han/hun ser ut til å endre sine kjørevaner til det dårligere.

Blant annet skal sikkerhetssystemet bruke faktorer som oppbremsing, akselerasjon og fart på veien for å gi tilbakemelding på sjåføren sin adferd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.