Universallader i sikte?

Får EU det som de vil, vil vi snart få en lader som passer til alle mobiltelefoner.

Endelig slutt på ledningskaoset? Foto: made-in-china.com
Endelig slutt på ledningskaoset? Foto: made-in-china.com Vis mer
Publisert

Fram til nå har det vært vanlig at hver mobil har kommet med en helt unik lader. En Nokia-mobil kan for eksempel ikke lades med en lader fra Sony Ericsson, og enda verre: Ofte har hver mobilprodusent kommet med ulike typer ladere etter hvert som nye generasjoner mobiltelefoner har strømmet til.

Dette vil EU-kommisjonen nå ha slutt på, ifølge telecompaper.com.

Miljøskadelig.

Av miljømessige årsaker har mobilselskapene lenge blitt oppfordret til å holde seg til en felles lader, uten at det har skjedd de helt store endringene. Nå har imidlertid visepresident i EU-kommisjonen, Günter Verheugen, mistet tålmodigheten.

- EU-kommisjonen planlegger å lovpålegge mobiltelefon-produsentene til å lage en felles lader som passer for alle mobiltelefoner, sier Verheugen i et intervju til den tyske kringkastingsorganisasjonen Deutsche Welle.

Han utelukker ikke at det vil bli iverksatt strenge tiltak for tvinge produsentene til å komme med en løsning. Målet er å redusere det store volumet av elektirsk avfall i Europa, som er i ferd med å bli et stort miljøproblem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.