Veldig mye i én pakke

Bilstereo som i det minste ser fantastisk ut.

Veldig mye i én pakke
Publisert

Nyere biler selges stort sett med fiks ferdige alt-i-ett-stereoanlegg tilpasset bilens interiør, slik at du knapt ser hvor klimaanlegget slutter og CD-spilleren begynner.

Ettersom simple tyver hater slike innebygde anlegg, men elsker klassiske bilstereomodeller som er enkle å nappe fra sokkelen, er det forståelig hvis du blir litt skeptisk til Alpine IDA-X100. Hør etter likevel.

Kopiering.

Dette er nemlig være en av de lekreste iPod-integrerte bilstereoanleggene vi har sett. Én ting er den 2.2-tommer store skjermen, som hermer etter Apple-ikonets menysystem etter prinsippet om at imitering er den ærligste formen for smiger, og som bruker det store kontrollhjulet i midten til å justere alt fra volum til sporskifte til spoling.

Spilleren støtter også blåtann-streaming, slik at du kan sende musikk trådløst fra mp3-spillere og mobiltelefoner som støtter denne standarden. iPoden kobles derimot rett i Alpine-spilleren via en standard docking-kabel.

USB.

IDA-X100 har i tillegg USB-port for tilkobling av minnepinner med musikk, og takler, for oss europeere, uforståelige standarder som HD-radio og satelittradio.

Med "tag and sync"-funksjonen kan du legge sanger du hører via HD-radio i spillerens minne, slik at du kan kjøpe dem via Apples musikkbutikk, iTunes Music Store, ved en seinere anledning - som for de fleste vil bety aldri.

Ut med CD.

For de som fortsatt vet hva watt er, yter IDA-X100 45 av dem i fire kanaler.

Det den 450 dollar (2500 kroner) dyre spilleren derimot ikke yter, er CD-plater. I tråd med at mp3-generasjonen velger kvantitet framfor kvalitet, er det ikke veldig gamle, men likevel eldgamle, formatet utelatt helt fra Alpines bilstereoframtid.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer