Verdens første OLED-juletre

Et tre bestående av kun lys?

Verdens første OLED-juletre
Publisert

Ifølge Wikipedia er definisjonen på et juletre ei gran eller furu som er pyntet med lys. Men når sant skal sies kan en vel slå fast at både gran og furu de siste årene har måttet vike plass for et kunstig juletre av plast.

Fordelen med en kunstig utgave er at du slipper å pelle barnåler ut av fotbladene, ikke minst er det miljøvennlig, du får det perfekte treet og det gir deg økonomisk avkastning på sikt.

100 prosent OLED.

Og kunstig ser i alle fall dette treet ut. Juletreet er laget av 100 prosent OLED-teknologi, noe vi antar må få det til å lyse i øynene på geekene der ute.

Treet er resultatet av et eksperiment gjort av GE's Global Research Center headquarters. Og drivkraften har nok – heller enn å lage det perfekte juletreet – vært å strekke grensene for hva OLED-teknologi kan brukes til.

Mindre strøm.

OLED er som kjent en teknologi som allerede har vært brukt for å produsere skjermer. I motsetning til LCD-skjermer, bruker en OLED-skjerm halvparten så mye strøm. Det skal også gjengi fargene mer nøyaktig da det produserer lys i hver enkelt piksel, noe som gir en sterkere kontrast uten at noe lys går til spille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer