Aldri mer kabelspagetti

Lei av at hjemmekino-kablene ligger i en konstant floke på stuegulvet?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Las Vegas, CES 2009: Selv om du selvsagt elsker hjemmekinoanlegget ditt over alt på denne jord er det ikke alltid like lett å forklare din bedre halvdel hvorfor det alltid ligger store kabelfloker under den lekre flatTV-en, surround-anlegget og ikke minst høyttalerne dine.

Heldigvis finnes det et svar på alt, og de såkalte Flat Wire-kablene til Southwire kan være nøkkelen til fred i heimen.

Enkelt prinsipp.

Både lyd og bilde-kablene skal limes direkte på veggen, og siden de er så flate er altså tanken at du enten skal kunne male rett oppå - eller legge dem bak veggtapetet.

Kablene skal også være så elastiske at de fint kan bøyes rundt eventuelle profilerte vegglister, se forøvrig bildespesialen for et eksempel.

Flatwire ser foreløpig ut til å være best på flate lydkabler, og siden de også har en egen ultratynn subwooferkabel bør du heller ikke være redd for å miste effekten i hjemmekinoanlegget ditt. Bildekablene er forøvrig like slanke, men merk deg at vi kun så analoge komponentkabler for overføring av HD-signaler. Bildemessig skal de fint klare å gjengi 1080p, men ettersom det stort sett er HDMI-kabelen som brukes her i Europa burde også en HDMI-versjon vært på plass. I følge en av talspersonene på standen er de imidlertid rett rundt hjørnet, så her er det bare å følge med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer