Aldri mer sorte striper på TV-en!

Filmelskernes våte drøm går snart i oppfyllelse.

Aldri mer sorte striper på TV-en!
Publisert

Den enes død er fortsatt den andres brød, så mens Pioneer har bestemt seg for å slutte med TV-er, øker Philips trykket og gir deg en ny toppserie med ekte widescreen. Og spør du oss er dette definitivt en spennende nyhet.

Cinema 21:9

For mens dagens widescreen TV-er har et 16:9 format har altså Philips økt bredden til omtrent samme nivå som et kinolerret, og begrunnelsen er enkel:

Målet er at du skal slippe de irriterende sorte stripene over og under bildet når du ser på film.

De fleste spillefilmene som lages blir nemlig ikke tatt opp i 16:9, men i 2.35:1, og med denne nye TV-en skal du altså få med deg hele bildet akkurat slik kinofolket er vant til å få det.

Den første modellen er en 200hz LCD-TV på 56-tommer. TV- har forøvrig en responstid på 1 millisekund, dynamisk kontrast på 80.000:1, og har en oppløsning på hele 2560x1080p (såkalt full HD er til sammenligning 1080p eller 1920/1080p).

Øvrige godbiter verdt å nevne er bildebehandlingsprosessoren Perfect Pixel HD, 5 HDMI-innganger, nettverksinngang og DLNA-funksjon, og selvfølgelig ambilight-funksjonen til Philips. Ambilight er kort fortalt LED-lamper på oversiden og sidene av TV-chassiet, som gjengir farge på veggen din avhengig av hva som faktisk vises på skjermen. Selv liker jeg ambilight-funksjonen godt, og har omtalt hvordan den fungerer i praksis i TV-testene våre her, her og her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer