Aurea: En TV-revolusjon

IFA 2007: Philips har dratt ambilight-opplevelsen så langt at vi ble fullstendig overrasket.

Aurea: En TV-revolusjon
Publisert

Oppdatert 13:00:

På IFA-messa har Philips nettopp vist fram sin nye toppmodell med ambilight (fargelys), og navnet er Aurea. Philips sier selv at Aurea-modellene vil ta TV-opplevelsen til et nytt nivå, og ja: Vi var skeptiske, men må innrømme at vi ble imponert når vi så den i praksis.

Sjekk vår rykende ferske video under for en eksklusiv sniktitt:

De nye LCD-modellene lyser tvers gjennom ramma på alle fire sider slik at effekten blir enda sterkere. Dette er mulig ved hjelp av 126 LED-lys som er skjult på innsiden av den transparente ramma. Som vanlig vil lyset skrifte farge avhengig av hva som vises på skjermen.

Full HD, selvfølgelig.

Samtlige kommer med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler), 100 Hz-teknologi for jevnere bevegelser, en responstid på 3 ms og bildeforbedringsmotoren Perfect Pixel HD Engine.

Legg merke til at bildeforbedringsteknologien Digital Natural Motion nå også fungerer på HD-signaler, dette er nytt på alle toppmodellene fra Philips i år.

Tre HDMI-innganger ser ut til å være standard utstyrsnivå for årets flatskjermer og Aurea-TVene er intet unntak. Lysstyrken er målt til 550cd/m2 og kontrasten er oppgitt til 1200/8000:1, avhengig av hvilken modell du kjøper.

Lydbiten har heller ikke blitt glemt. Her finner du hele 24 minihøyttalere og disse er skjult i ramma for ikke å ødelegge synsinntrykket. TVen er også utstyrt med to 2 subwoofere.

Modellen 42PFL9900D (42-tommer) vil bli tilgjengelig her i Europa i løpet av september, til en pris på rundt 40.200 kroner. Dette er med andre ord så langt fra en budsjettmodell som det er mulig å komme.

Men hvor bra er den i praksis? Det er ikke lett å avgjøre ut fra vår sniktitt, men hold ut: Vi er nemlig lovet test av godbiten så snart den blir tilgjengelig hos oss i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer