Batteridrevet er veldrevet

Black & Decker har fornyet skiftenøkkelen for folk flest.

Batteridrevet er veldrevet
Publisert

Skiftenøkkelen har stått bak flere udåder enn vi liker å tenke på. Drap, vindusknusing og, ikke minst, grove feilmonteringer av Ikea-kjøkken. Vanskelig å si hva som er verst.

Akkurat den situasjonen bedrer seg ikke nødvendigvis med Black & Deckers nye skiftenøkkel, men mon tro om ikke den fornuftige nøkkelbruken gjennomgår en aldri så liten revolusjon.

Batteri, battera.

Automatic Adjustable Wrench er altså automatisk, eller batteridrevet om du vil.

To standard AAA-batterier er hemmeligheten. De gjør at du enkelt kan justere bredden på grepet til skiftenøkkelen gjennom to enkle trykk på knappen på toppen.

Åtte-tommers nøkkelen kan naturligvis også justeres på sedvanlig vis hvis du ikke stoler på automatikken, eller hvis du går tom for batteri (sistnevnte skal forøvrig vare 650 sykluser, så du har litt å gå på).

Hardhaus?

Bredden på grepet strekker seg til 32 millimeter, og med et moment på 0,10741346 kg/cm2 skal nøkkelen ha kapasitet til å ta seg av relativt krevende muttere og skrufester.

Nøkkelen får til dels svært gode brukeranmeldelser på Amazon.com, og med en veiledende pris på drøye 50 dollar, eller drøye 300 kroner, er den ikke lammende dyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.