Blu-ray kameraet: Hitachi DZ-BD7HE

Nå som Blu-ray ser ut til å ha knust HD DVD-formatet er Hitachis videokamera hottere enn noensinne.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Første gang vi selv fikk satt fingrene i dette videokameraet var på IFA-messen i september 2007, og allerede da klarte det å få få fram siklefaktoren hos blaserte journalister og et entusiastisk publikum.

På det tidspunktet var imidlertid formatkrigen mellom HD DVD og Blu-ray fortsatt like uviss, men etter de siste tiders hendelser må man vel kunne si at Blu-ray leiren ser ut til å satt inn nådestøtet.

Det gjør selvsagt dette kameraet enda mer interessant; for hvis du allerede skal investere i en Blu-ray spiller, ja så bør du vel også ha et Blu-ray kamera? Det må i hvert fall være denne tankegangen Hitachi baserer seg på, og i mylderet av ulike HD-formater (HDV og AVCHD) blir det spennende å se om de får rett.

Hva får du.

Hitachi DZ-BD7HE gir deg valget mellom å ta opp i full HD, altså 1080p, på en 8 cm Blu-ray-disk, eller direkte på den innebygde harddisken på 30 GB.

En harddisk-størrelse på 30 GB høres ikke spesielt mye ut i disse dager, men i følge spesifikasjonene skal det holde til 4 timers opptak i full HD, og det vil i praksis holde i lange baner for de aller fleste av oss. Som nevnt kan du også ta opp direkte på en Blu-ray plate, og da har du plass til ytterligere 1 times opptak i full 1920/1080-oppløsning.

Når du tar opp på harddisken kan du også redigere innholdet før du kopierer det over på en Blu-ray disk. I følge Hitachi skjer kopieringen i dobbel hastighet, helt uten tap av kvalitet. Den store fordelen med å kunne ta opp på plate er naturlig nok at du kan spille den av på enhver Blu-ray spiller du kommer over. Skulle de du besøker mangle Blu-ray spiller, kan du selvsagt også plugge videokameraet direkte inn i flatTVen via den medfølgende HDMI-kabelen.

Vårt førsteinntrykk av kameraet er todelt: Vi synes det ser bra ut, og tyngden gjør at det føles solid. Målt mot konkurrentenes nye alternativer gjør likevel hardplast-sølvfinishen at kameraet føles litt eldre ut enn det egentlig er.

Det store spørsmålet er selvsagt hvordan kameraet duger i praksis, og akkurat nå sitter vår kollega Brynjulf Blix og tester videokameraet. Testen kan du selvsagt lese på dingz.no og på dinside data i begynnelsen av neste uke.

NB: Sjekk bildene av kameraet til venstre for teksten!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer