B&O: BeoVision 10

En skjønnhet med hjerne, skryter de danske designgudene.

B&O: BeoVision 10
Publisert

Med Loewes nydelige Reference-serie var Bang & Olufsen nødt til å slå på stortromma for å hevde seg, og nå er altså utfordreren klar.

B&Os nye 40-tommer heter altså BeoVision 10, og er designet for å ta seg best mulig ut når du henger den opp på veggen din. Inkludert veggfestet henger faktisk ikke TV-en mer enn 6,8 cm ut fra veggen. Men heldigvis er det ikke bare designet som stått i fokus, også på innsiden er det tatt grep for at du skal få ut det beste av TV-kvelden.

Endelig LED på B&O

Den 40-tommer store LCD TV-en har nemlig fått et LED-basert panel på 200Hz, og B&O skryter av at den interne bildebehandlingen skal gi jevne panoreringer.

For å få til det slanke designet er LED-lampene her plassert i kanten av panelet, såkalt edge-LED, en strategi som spesielt Samsung har hatt stor suksess med. Vi har gode erfaringer med edge-LED, men man kommer ikke utenom at den største bildemessige forbedringen med LED-teknologien fås når LED-diodene er plassert direkte bak selve panelet med lokal dimming. (Dette er forøvrig det Philips gjør på sin toppmodell 46pfl9704, som også er vår TV-favoritt akkurat nå.)

Skjermen er forøvrig dekket av et frontglass som heldigvis er utstyrt med antirefleksbelegg.

B&O har heller ikke glemt lyden, et punkt som de fleste TV-produsenter ofte nedprioriterer på jakt etter et smalt TV-chassis. BeoVision 10 skal ha et aktivt toveis stereo-høyttalersystem med senterbass plassert bak stofframmen under skjermen, og ditto simulert surroundlyd. Akkurat det siste høres kanskje ikke så imponerende ut, men gullkornet er et tilkoblingspanel som lar deg koble til opptil fire ekstra høyttalere og få Dolby Digital 5.1 eller DTS 5.1 uten å gå omveien via en ekstra receiver.

Smart hengsling og valgfri farge

Det er ikke så lett å se på bildene, men BeoVision 10 er hengslet både på høyre og venstre side, slik at du kan dra TV-en 45 grader ut fra veggen og vinkle den direkt mot der du eller gjestende dine sitter.

Vi liker også at du kan skifte frontdeksel i takt med humøret og resten av designmøblene dine, men vi må nesten smile litt når vi ser at B&O bare gir deg to HDMI-innganger. Det er minst to for lite i dagens marked...

Prisen er foreløpig ukjent for oss, men i god Bang & Olufsen ånd tipper vi at dette blir dyrt og derfor en TV for de få.

Mer informasjon får du på Bang & Olufsens nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer