B&W tar (lyd)bølgen

Når britene hos Bowers & Wilkins slår på stortromma høres det i alle kanaler. Dypt og inderlig.

B&W tar (lyd)bølgen
Publisert

Ikke alle klarer forene fantastisk design med fantastisk lyd, men høyttalerprodusentene Bowers & Wilkins (B&W) har klart det gjennom en årrekke. De absolutte toppmodellene koster følgelig også skjorta, som for eksempel den banebrytende Nautilus-serien - eller dette topp-spesifiserte surroundanlegget.

Sølvdaler.

Det er satt sammen av sølvrevene fra B&Ws XT-serie (legg til en "C" og du har ecstasy), som vil si de tre-veis gulvhøyttalerne XT4, to-veis-høyttalerne XT2, senterhøyttaleren XTC (der var den), og selve rosinen i pølsa, den basketball-liknende aktive subwooferen PV1 på over 20 kilo.

Alle høyttalerne leveres i sateng-pusset aluminium, som høres så eksklusivt ut at elfenben kan betraktes som hyllevare fra Ikea.

En nautisk mil.

Det fine med Nautilus-teknologien er at mange av idéene har funnet veien fra de groteskt dyre originalene til betraktelig billigere og mindre budsjettmodeller. Nå koster riktignok XT4 alene 20 000 kroner, og hele XT-anlegget har en totalpris på nesten 47 000 kroner.

Men når du ser at for eksempel subwooferen består av to åtte-tommers elementer, og har en innebygget forsterker på 500 watt som kan presse ut jordskjelvtoner helt ned til 18Hz, eller at XTC-senterhøyttaleren er matchet som hånd i hanske med både XT2 og XT4, så er kanskje prisen litt mer overkommelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer