Bygg din egen kjempegrill!

Vi viser deg hvordan ...

Bygg din egen kjempegrill!
Publisert
Bygg din egen kjempegrill!

Denne tønnegrillen er bygget og dezignet av Brynjulf Blix, vår eminente DIY-kollega fra DinSide Data.

Som bildet over viser med all tydelighet: Han begynte med et tomt oljefat. Hvordan du får tak i det blir en sak mellom deg og din nærmeste bensinstasjon.Bygg din egen kjempegrill!

Skjær først et lite snitt i tønna med håndsag eller liknende redskap. Dette er bare en liten forberedelse.Bygg din egen kjempegrill!

Finn fram en elektrisk stikksag og gnag deg gjennom midten på tønna - på begge sider ...Bygg din egen kjempegrill!

... slik at tønna deles i to. Du aner allerede nå hvor dette bærer hen.Bygg din egen kjempegrill!

Kantene på avkutta oljefat er skarpe. Skarpheten fjerner du ved å brette kantene innover med tang, slik bildet over viser.Bygg din egen kjempegrill!

Neida, ilden til tross: Grillen er ikke helt klar, med mindre du jobber i petroleumsindustrien og har en forkjærlighet for grillmat med kraftig oljebismak.

Du skal altså sette fyr på innsiden av tønna for å brenne bort oljerester og annet svineri.Bygg din egen kjempegrill!

Kjøp noen aluminiumsprofiler som festes med pop-nagler. Ja, til det skal du bruke en poptang.Bygg din egen kjempegrill!

Metallrørene du ser på bildet er bordbein hentet fra utrangerte kontormøbler. Dermed fulgte bolten og mutterne med på "kjøpet", og var enkle å feste i hullene du borrer opp i tønna.

Hvis du ikke har gamle møbler med beinrør liggende kan du finne noe liknende, og borre hull selv. Tenk kreativt, som å oppsøke Ikeas kontormøbelavdeling for å kjøpe løsvare.Bygg din egen kjempegrill!

Grillrista er rett og slett et stykke beskåret strekkmetall, som du får hos din kjære metall-leverandør. Sjekk Gule Sider, eller spør naboen. Han vet alltid bedre.

Legg også merke til at strekkmetall-risten festes på skruene vi nevnte i sted.Bygg din egen kjempegrill!

Den skarpe leser vil legge merke til at det også skal ligge et stykke strekkmetall i bunnen av fatet. Dette for å skape bedre trekk før du svir av flintsteiken.Bygg din egen kjempegrill!

Nå har du kommet langt. Legg grillkull hovedsakelig i ene enden av grillen, slik at stekeforholdene blir optimale og lufta trekkes skikkelig ut undersiden av kullet.Bygg din egen kjempegrill!

Tennvæske, fyrstikker, sett fyr, søk dekning!Bygg din egen kjempegrill!

De som har vært ute en grilldag før vet at flammen på forrige bildet er altfor høy. Her begynner det å roe seg, og du kan snart slenge på tonnevis med grillmat i samme hjørnet som grillkullet befinner seg.Bygg din egen kjempegrill!

Grillmat!

Føler du deg fortsatt ikke helt tilfreds? Sjekk neste bilde ...Bygg din egen kjempegrill!

Viderekomne og folk som liker hele dyr bedre enn bare lår og bryst, kan selv lage denne småmonstrøse overbygningen på grillen.

Alt du trenger er teleskopiske firkantrør, bolter, muttere, lagere og stålstenger (den som tres gjennom dyret, og de som stabiliserer dyret i lengderetningen).

Legg spesielt merke til håndtaket, som er hentet fra et kosteskaft.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer