Death Star Theater er en drøm

Hjemmekino med fantastisk design og fantastisk utstyrspark.

Death Star Theater er en drøm
Publisert

Alle Star Wars-fans husker en av filmhistoriens virkelig store action-øyeblikk, da Dødsstjerna ble sprengt i stykker av Luke Skywalker i filmklassikeren fra 1977.

Tatt i betraktning The Death Stars skjebne skulle en kanskje tro at det var litt dristig å lage en spektakulær hjemmekino basert nettopp på Dødsstjerna. Men, nei.

Bra bakgrunn.

For det er nettopp det blodfansene Vic Wertz og Lisa Stevens fra USA har gjort. De er, for å si det mildt, godt kjent med Star Wars fra før, og har i tillegg til å lede den offisielle Star Wars-fanklubben, også stått bak bladet Star Wars Insider.

Hjemmekinoen over (se flere bilder til venstre) viser likevel at de to stjernene ikke har glemt sin fortid. Det skader ikke at paret har fått design-hjelp fra blant annet Doug Chiang, mannen som sto bak utformingen av filmsettet til både Star Wars: Episode I — The Phantom Menace og Star Wars: Episode II — Attack of the Clones, eller at et profesjonelt design- og byggefirma, Dillon Works, har stått bak den endelige prosjekteringen og fullføringen av Death Star Theater.

Etter tre forskjellige designutkast og tre års planlegging og bygging, var hjemmekinoen ferdig. Og for en hjemmekino.

Bra utstyrt.

Den 6.7 meter lange kinosalen har blant annet tre kinorader med lekre, innbydende skinnstoler, et par Darth Vader-liknende fronthøyttalere fra det svindyre produktutvalget til hi-fi-merket Meridian, inngangsdører som automatisk glir opp og igjen når keiseren stikker innom, og en hemmelig dør (bak en karbonisert Han Solo) som skjuler all elektronikken.

Utstyrslista er forøvrig svært imponerende, hvor blant annet allerede nevnte Meridian er godt representert med alt fra kabler og DVD-spiller, til forsterker og senter- og bakhøyttalere.

Av det vi antar er nostalgiske årsaker har Wertz og Stevens også funnet plass til både en laserdiskspiller og en S-VHS videospiller, i tillegg til en massiv og altfor dyr 80 kilo tung DLP-projektor fra Runco, VX-5C.

Hvor mye hele prosjektet har kostet av blod, svette, tårer og penger vites ikke. Noe skal en tross alt ha for seg selv når en eksponerer sin egen kjellerstue for hele verden.

Kilde: Home Theater (via Gizmodo)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer